Vikten av bra belysning i ditt hem

Belysningen spelar alltid en viktig roll i vilket hem och inredning som helst. När man ska inreda sitt hem fokuserar de flesta av oss på möbler, mattor och väggar medans belysningen nästan kommer som en eftertanke. Ändå vet vi att bemästra belysningen i sitt hem kan vara avgörande för att de möbler, mattor och väggar vi valt ska komma till sin rättvisa.
Bra/Dålig belysning: Inte alla är så känsliga över sin belysning i deras hem. De har fullt upp med att leta sängar eller antika bord och annat på nätet. Men även om man inte är medveten om det, så har små fönster, mörka hallar, och (för mycket) dimmad belysning en negativ inverkan på humöret.

5 användingsbara belysningstips för varje hem

    1. Naturligt ljus har viktig betydelse, så om möjligt, välj ett hem med stora fönster. Om inte det är möjligt, hitta ett sätt att kompensera för små eller få fönster, genom speglar på motsatt sida till fönstret, så att de i sin tur kan reflektera dagsljuset och därmed ge ett ljusare hem.
    2. Matcha belysningen med inredningen. Om du gillar klassisk, traditionell inredning – leta efter ljuskronor eller lampor i liknande stil, kanske med en enklare avskalad design. Om du behärskar konsten att mixa, kan det såklart också vara snyggt att ”bryta av” ett klassiskt hem med en eller fåtalet riktigt moderna lampor. Men då får du känna dig ganska stilsäker.
    3. Se till att det finns funktionell och stark belysning i rum där tex. barnen gör läxan, vid läsfåtöljen osv. Spelar ingen roll hur snygg lampan är om du inte kan se vad det står i tidningen…
    4. För mys, och eko-tänk, använd stearinljus när du kan; i köket/matsalen under middagar, i sovrummet medan du gör dig redo för sängen, i vardagsrummet medan ni spelar spel, dricker något gott eller ser på film.
    5. Var inte rädd för att köpa lampor närhelst och varhelst du kan. Antikaffärer, loppmarknader, varuhus, blocket etc. Belysningsdesign är tex ett bra ställe för att köpa lampor online
Kategori:
Emmi Ankar

Emmi Ankar

I min blogg kan du läsa om inredning i alla dess former. Jag kommer ge tips om hur man kan lyckas med inredningen, vad man behöver täka på för att hemmet ska fungera på bästa sätt och såklart berätta om senaste trenderna. Om du antecknar dig på mitt nyhetsbrev här nedanför så lovar jag att skicka ut information när det finns ett nytt blogginlägg att läsa.

Jag är också väldigt nyfiken på dina reflektioner kring inredning och skulle bli väldigt glad om du ville kommentera mina inlägg.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *